Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Göksu Kapı olarak üretimini yapmış olduğumız Yangın Baplarını en nitelikli malzemeleri kullanarak istem edilen örgüda yapım yazar, montaj ve onarma süreçlerinde mukteza mekanizmaların tedarik edilmesi sürecinde bile sorumluluk alıyoruz.

Yangın kapısı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir emniyet önlemidir. Alelumum yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Özellikle alıngan ve altın materyallerin başüstüneğu odaların baplarının nasıl yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın kapısının (müstacel çıkış kapısının) taban amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide konstrüksiyonlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir berkndaki duman, yangın, gaz lambası vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu olumsuz koşulların diğer katlara intikalini engellemek yahut olabilir başüstüneğu kadar geciktirmektir.

Yangın bapları, yangın güvenliği için önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları için bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı kullanımı ile müntesip sık sorulan sorular ve cevapları:

Kolay açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa de tenha hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik pas yahut benzeri bir sistem bulunmalıdır.

1 mm veya daha sözın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına nazaran çok henüz çok ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz kabil pahaı elden etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının pahaı da 4000 TL den kellelamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi makul sertifikasyon kurumları aracılığıyla yapılan testler ve rapor ile belirlenir.

Yangın Çıkış Kapısı Nasıl Açılır? Yangın Çıkış Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut müstacel bir durumda insanoğluın kolay bir itmesi ile dâhilen dışarıya akıllıca açılmaktadır.

Göreceksiniz ki bu mesabe yüksek nitelikli yangın baplarını en şık fiyatla sunan bizim firmamızdır.

Yangın Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına rabıtalı olmakla yan yana oldukça geniş üretilir. İnsanların panik simultane çabucak tahliye olmasını sağlayıcı bu yangın kapısı hâl can kaybı olmaması kucakin önemlidir.

Standart ve sertifikasyonlara mutabık olarak bünyelmış yangın kapıları kullanılan malzemeler ve gestaltsı gereği umumi anlamda çav ve ısı yalıtımına mutabık ya da yardımcı  özelliktedir. Standardında olmamakla yanında istenmesi yerinde giyotin kullanılarak eşik kısmınde de tam sızdırmazlık sağlanır.

Bu konuda salahiyetli yangın firmasından saye alabileceğiniz kadar, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin bile terbiye verdikleri bilinmektedir.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri yüksek tehlikee dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında kategorik kaymayı önleyecek bir malzeme kullanılmalıdır.

Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en taban kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Report this wiki page